26/5/09

Feldenkrais

Feldenque?

Fel den krais. Vols saber que és, doncs llegeix això, o això altre, o lo de mes enllà.
Per a mi que es Feldenkrais?

Faré servir una metàfora.

Imagina't que fa anys que vius a la mateixa casa, per el seu mal ús han començat a sortir goteres al sostre, el parquet grinyola, hi ha algunes finestres que no tanquen i cada nit sents la cisterna del vàter que no tanca bé i perd aigua.

Cansat d'estar queixant-te tot el dia de les coses que no van bé, decideixes fer una reestructuració total de la casa. Contractes a uns paletes i tires al terra totes les parets. Les aixeques de nou en una altre lloc, de manera que la casa queda mes ben organitzada i amplia, també obres noves finestres per a que hi hagi mes llum, canvies el lavabo per a que et quedi mes aprop del menjador i l'habitació, i fas tots aquells canvis que a tu t'agraden i que saps que t'aniran bé.

Això si, els primers dies es una mica complicat viure a la teva nova/vella casa. Ja que igual que has fet sempre, de tant en tant t'aixeques a pixar per la nit i, com de costum, no obres els llums. Però clar, les coses no estan igual que abans i de tant en tant piques contra un moble nou en un lloc nou, no trobes l'interruptor de la llum i, perquè no dir-ho, fins i tot pixes mes de l'habitual fora del vàter (això els nois, les noies em sembla que no teniu aquest problema).
Pot ser que et queixis, que en aquests moments que vols la màxima comoditat (recorda que t'aixeques de nit a pixar i vols torna al llit ràpidament a dormir, encara queden 12 minuts per a que soni l'alarma del despertador), trobis a faltar la teva antiga casa. Però pel mati!! Ai pel matí!!

Veus tota aquella llum que t'entra per la nova finestra del menjador. Lampliiiisim espai que te ara la cuina i el silenciós parquet nou de trinca que t'hi has posat. I et dius: Això si que es vida.
I el que es millor, es que quan et vas comprar la casa no t'hi miraves gaire en cuidar-la, hi convidaves amics i no passava res si algun que altre vomitava al parquet o si li folien un cop a la porta. Ara ja saps que és tornar a tenir la casa bé... i t'agrada cuidar-la.

Dons això es Feldenkaris per a mi, canvieu la casa per un cos humà i ja ho teniu fet.

Voleu saber per vosaltres mateixos que es Feldenkrais? Doncs a Barcelona hi ha un excel·lent professional (i millor persona), el Phil Unseld. El vaig conèixer gràcies a Sant Google i mira tu, ara a Buenos Aires he continuat amb l'experiència feldenkraisiana amb la Nilsa Marquez (la dona amb la que surto a la foto) fent unes quantes classes grupals. Impressionant.

L'Anna també s'hi ha animat, ella però amb sessions individuals amb la Silvia Ruoff.

Us ho recomanem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada