11/5/10

Salta, Jujuy, diaguites i colors

Després de Santiago del Estero hem marxat cap a Salta i Jujuy, el famós nord-est argentí. També terra de vins i de paisatges de Western.


Ens hi hem passat una setmaneta.-Entre d'altres coses, visitant el Museu d'Alta Montanya de Salta. Impressionant i xocant veure unes mòmies tant ben conservades... hi varem tenir un debat amb membres de la comunitat indígena sobre el sacrilegi o no d'exposar aquests nens. Un dels membres era Misky Yaku, cacique d'una comunitat diagita de Salta, una de les mes 300 que hi ha. Amb ella vam visitar la quebrada de Cafayate (si alguna vegada hi aneu proveu el vi de Cafayate.. està sent el nostre vi estrella durant el viatge.. el Malbec sobretot) on varem poder visitar la seva comunitat, una comunitat on estan intentant recuperar les tradicions dels pobles originaris... be, ja ho llegireu a Hemisferio XX.

Misky Yaku, impresionant la seva història i la seva lluita

També vam entrevistar a una noia que va matar al seu nadó nomes néixer. A l'Argentina, ni que et violin pots abortar... clar que la noia aquesta ni es va plantejar l'avortament... i el "violador" va tenir el suport de tota la seva comunitat durant el judici... i... vaja, que anàvem amb una idea i l'entrevista ens va deixar completament desconcertats i descol·locats. Una bona lliçó per a aprendre a no tenir prejudicis de cap tipus.

I bé, moltes cosetes que també els nostres amics de Hofandos van fer, i que nosaltres, amb un atac d'originalitat galopant hem imitat ;)



I ara.... del desert, cap a l'excés d'aigua.

1 comentari: