6/5/10

A Mendoza

Arribem a la terra argentina dels vins, Mendoza!
I mentre tots els nostres companys del hostel encadenen una excursió rere l'altre i s'emborratxen amb continues degustacions de vins, què fam nosaltres? Treballar i treballar! Mira que som treballadors eh!

Però la feina també dóna les seves satisfaccions, i punts de vista diferents. Mentre tothom paga per gaudir de la diversitat de vins de les millors bodegues, nosaltres vam parlar amb una temporera, la Carolina, que ens va explicar com va treballar sense contracte per diferents empreses viticultores i agrícoles des dels 15 als 20 anys. I com havia de carregar sacs de 20 quilos per ajudar la seva família a sortir endavant.

També vam poder conèixer els efectes que té en els camperols de la zona la presència d'aquests grans monocultius i el poder que tenen els empresaris per gestionar l'aigua, deixant sense reserves als pagesos de l'entorn en zones àrides. Es veu que els diners ho poden tot! I altres històries que veureu més endavant a l'Hemisferio XX!

Però tampoc podíem prescindir de l'oferta turística, així que ens vam apuntar a una sortida en bicicleta per la ruta dels vins. Quin perill! Peladejar per una estreta carretera plena d'automobilistes inquiets i farts de turistes que ni s'arreconen per adelantar-te, ni frenen, ni res de res! Fins i tot ens van explicar que un camió va arrencar una part del fre de la bicicleta que conduïa una noia i ni es va parar! Animals! Així que ens vam portar bé i només vam beure un parell o tres de copetes. Si bebes no conduzcas! Ara, el vi, boníssim!

5 comentaris:

  1. pero kiiin estilazooooo amb la biciiiii!!!!!

    ResponElimina
  2. Ayy que no he firmat el comentari!! soc la que un dia, en una excursió d'una via verda de Girona, em vas canviar la bici pq la meva anava molt dura i començava a plorar de desesperació...MAI HO OBLIDARÉ.

    ResponElimina
  3. jejejeje, ho vam recordar aquell dia a Mendoza... vam dir: si AQUELLA hagués estat aqui... l'espitjem i deixem que l'atropelli un camió! nyiaaa nyiaaaa nyiaaaa (riure mal·lefic)

    aleix

    ResponElimina
  4. no es vermella... (una que no va fer la via verda pero si el delta de l'ebre)

    ResponElimina
  5. JAUMEEEEETTTT?????

    aleix

    ResponElimina