19/8/11

Rio de Janeiro


I arribem a Rio just el dia abans del carnaval... ERROOOOOOOORRRRR.

No en teníem ni idea que anaven a ser els Carnavals, i al principi ens va fer gràcia però després....

Intentar anar als carnvals de Rio suposa gastar-te com a mínim en allotjament uns 40 euros per persona per dormir en una habitacio amb 8 persones més que segurament estaran la meitat del dia borratxes, i no tancaran precisament la llum de l'habitacio a les 10 de la nit, i entraran de puntetes per a no despertar-te mentre intentes dormir a 35 graus a la nit.

I no només 40 euros per nit, sinó que a més a més has de reservar 6 nits mínim!

Total, que vam engegar una campanya per a trobar allotjament a un preu raonable i gràcies al Taylor i la Flavia, dos brasilers que vam conèixer a Xile, vam anar a parar a casa de la Carmen... la Carmen... ais... quins records... em ella vam compartir... vam compartir.... gairebé res, la casa la teníem per a nosaltres sols gairebé i de tant en tant només venia per a fer servir la seva màquina-que-fa-soroll-per-la-nit-i-no-sabem-què-és.

Total, que ens vam allotjar a 5 minuts a peu de la platja de Copacabana!

No sé per què poso exclamació... suposo que la gent la té molt mitificada aquesta platja, però per a mi no deixa de ser una enooorme extensió de sorra (molt blanca, això sí) entre l'oceà atlàntic i l'oceà de blocs de 20 pisos d'alçada que forma la primera línia de mar de Rio. Una meravella? ejem... jo diria una Merdavella.

Flavia, Tyler, si llegiu això no us enfadeu... és que jo no soc gaire de ciutat....

I el carnaval? Doncs... des dels meus ulls, usease treintanyero que ja no li ve molt de gust estar despert fins a altes hores de la matinada i que prefereix aixecar-se de matí per a disfrutar de la llum solar, el carnaval és:

Una disco-mòbil, usease, un camió amb música brasilera a tota hòstia recorrent el carrers de Rio o bé parat en una cantonada, i centenars de persones borratxes o en procés de emborratxar-se ballant al voltant dels altaveus. Això ho multipliqueu per cent o 500 i ja teniu els carnavals de Rio.

I les ballarines que surten per la tele? Doncs al Sambodromo! Un espai tancat amb les entrades exhaurides fa mesos i que a la reventa (i ja quan surten) valen un ull de la cara i l'ojete del cul.

Total.. que nosaltres ens passem el dia anant al super, cuinant, fent Ioga i meditació, treballant una mica i de tant sortir pel carrer per adonar-nos que estar rodejats de borratxos ja no és lo nostre.

Això sí, aprofitem per a fer lo típic: Anar al Pao d'Açucar, a visitar una favela, al Cristo dels collons i totes aquelles coses que un bon guiri ha de fer mentre esta de viatge.

I també per a fer unes interessants entrevistes que podreu llegir en breu...

I ara unes foticos, pa que no se diga:







I de regal...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada