11/8/10

El Pantanal

Campo Grande, capital de l'estat de Mato Grosso do Sul, es el lloc on has d'anar si vols fer les típiques excursions que tot bon giri ha de fer en El Pantanal, posiblement l'ecosistema més ric del món en biodiversitat de flora i fauna (ho diu la wikipedia, i si ho diu la wikipedia es com si ho digués Déu mateix en persona... si existís)

Allà em fet servir per primera vegada per allotjarnos el Couchsurfing (es veu que si son dues persones es mes difícil que t'agafin, clar no tothom te espai... a mes a mes hi ha molta gent que l'utilitza per a lligar.. i clar... lligar amb una parella... a no se que vulguin fer trios... ) (per a que l'anterior part entre parentesis hagi fet gràcia s'ha d'haver llegit amb la veu que possava Pepe Rubianes en el seu penúltim espectacle quan parlava de la parella que tenia un compte corrent a La Caixa, queda clar?) i vam anar a parar a casa de la Vanessa i la seva mare, l'Ana, que ens va omplir de caipirinhes, caipiroskes, feijoá, pastis de chacaré (caiman) i suc de canya de sucre. I nosaltres a elles de gazpatxo, truita de patata, paella (o un intent de) i sangria... viva la fiesta y el colesterol!!!

Ana i Anna menjant pastis de caimà (jacaré en brasiler)

Un parell de nits i cap a El Pantanal.
4 dies i 3 nits veient bitxos.

- Eus aqui una petita mostra.
+ Petita? Però si es tot el que vam veure!
- Calla! Però ells no ho saben aixó.
+ No hem de mentir.
- Escolta. I quina culpa tenim nosaltres que haguem vist de la missa la meitat?

+ Ais... les expectatives... que et pensaves? Que seria com un reportatge del National Geografic?

I es que en els documentals d'animaliuts (i en les fotos de le agencies de viatges) només t'ensenyen les imatges mes bones, aquells 5 segons de Puma d'entre els 3 dies que van estar buscant i grabant per la selva. I clar, jo esperava veure el mateix en vivo i en directo.

I... tot i que no ha sigut així, hem gaudit d'aquests cuatre dies de "vacances giriguesques" on vam veure caimans, pescar piranyes, vam anar a caball i vam gaudir de molts i molts ocellets de diferents mides i colors

Ara si... les foticos.

Els jacares (o caimans) estan tot el dia amb la boca oberta per a que els hi entri el sol i d'aquesta manera morin les sangoneres que li entren a la boca per la nit, mentre caça.

El rosegador mes gran del món.

Un petita piranya. Les que menjen humans son negres i mooolt mes grosses.


Un macaco mascle pot tenir entre 8 i 9 femelles. Quan noten que una altra "tribu" s'acosta comencen a fotre uns crits (tota la colla de munitus) que es poden sentir fins a 5 quilòmetres lluny i que si no vas amb un guia que t'ho expliqui et poden fer cagar els calçotets/calces.

I una altra curiositat d'animals:

Hi ha uns animals (caca de vaka que no recordem el nom) que, si neixen impotents pot ser que es tornin bojos, llavors acostumen a matar als fills dels altres que si que poden "fer allò lleig", però si un d'ells sobreviu, quan es gran se'n a al cap del grup i li explica el que va passar. Llavors el cap del grup ordena que vingui el "assassí impotent" i tots els membres del grup se li pixen a sobre. De manera que com que l'olor del pipí no marxar ni a la de tres, queda marcat per sempre i es putejat per tots els de la seva espècie.

Cagate lorito.

Mes foticos de la nostra mini estada brasilera:


4 comentaris:

  1. Por dios ahora pensaran que una paella es una masa rocosa de arroz compacta en una olla.

    Experto Nutricionista.

    ResponElimina
  2. Rocosa no, caldosa. Al final ho vam batejar com a paexinha, la típica paella brasilera.

    Per cert, expert nutricionista... saps que hi ha una nova peli del Equipo A?

    petons

    aleix

    ResponElimina
  3. Si, lo se. Aquí ya la han estrenado, pero es indignan-te; muere gente. Va contra los valores de la serie.

    ResponElimina
  4. QUE?!?!?!?!?! despres de que un cotxe s'estimbi contra un matorral no se sent el tipic:

    - Oye John, estas bien?
    + Si Peter, estoy bien.

    IN DIG NANT!!!!

    Si Sant Murdock ho veies...

    aleix

    ResponElimina