30/4/11

Tayrona i Taganga


Ja abans d'entrar a Colòmbia sabíem que fer-hi un curs de submarinisme hi resultava força econòmic i com que de diners no anem sobradissims però de ganes en teniem moltes.. l'únic que faltava era decidir on fer-ho en un país amb tanta costa i tanta oferta i tanta demanda i tantarantán tataaaaaan.

La decisió no va resultar gens difícil al veure el nom d'una bonica població a la vora de la ciutat natal de la novia de Piqué.

Taganga! Amb aquest nom no podia ser gaire car el curs...



Però abans... anem a Tayrona. Al ladito de la Caixa tu.. ais no, de Taganga, que esta al costat de Barranquilla, que no es la amiga de Carmen Rigal i tampoc treballa amb nosaltres. I que es Tayrona?... doncs es un parc natural que toca al mar on hi ha platges paradisíaques i selva.. ejem... mira tu, es veu que no em vam tenir prou amb Capurganá i Zapzurro.

Tranquilitat i bons aliments al càmping mes econòmic i mes allunyat de les ordes de joves teenagers que només pensen en veure Vodka i lligar amb espècimens altament calents com ells. Allà que hi vam fer?... sol, platja, agradables excursions per la selva amb el soroll de les onades de fons i de tant en tant una platjeta on gaudir de les càlides i fredes aigues caribenyes... depén del dia i la platja tu.






On es Wally?


I després d'això... al agua patos a Taganga!

Un curs de 4 dies per aprendre a respirar sota l'aigua i nedar al costat de peixos, meduses i tota mena de bitxos del fons marí. El que diuen del submarinisme es veritat, en 10 minuts veus mes animals diferents que 4 dies a la selva! Altament recomanable!

Aqui un bitxo raro de les profunditats marines

I un altre bitxo raro...







I entre immersió i immersió... passejar els vespres per Taganga, escoltant la batalla de “a veure qui la te mes grossa”.......

Que vull dir amb això? Doncs que els colombians “costeños” del nord de Colòmbia tenen una costum una mica rara. Consisteix en comprar l'altaveu mes gran que puguis aconseguir de rebaixes després d'una gira dels U2, endollar-lo a un reproductors de CD nurmalillu, posar un cd de cúmbia colombiana, enfocar el mega-hiper-altaveu cap al carrer i intentar deixar sords a la gent que viu a la costa sud dels EEUU o a tot aquell que passi pel carrer. I pel que es veu hi ha una guerra entre els veïns:

-Tu vols que escolit el teu disc de cúmbia? Doncs jo et posaré el meu! I oju que no t'enxufi l'última adquisició: Els altaveus fets servir per a la final de Mestalla! A veure qui la/el te mes gran!

L'altre veí, cabrejat per no tenir uns altaveus tant grans com els de Mestalla, pensava en reallotjar la seva família en algun altre lloc, demanava per a fer això la intervenció de l'alcalde, sinó no podia fer res amb la dona i els nens i aquell dia haurien d'escoltar el CD del veí... Aquí les declaracions que va fer a les nostres càmeres, els ànims estaven força caldejats..

Però també es un lloc on es pot gaudir també dels tranquils capvespres a la vora de la platja mentre veus als pescadors arribar amb les seves preses del dia i vendre-les a peu de sorra als veïns que s'hi apropen amb galledes i bosses de plàstic.




Un lloc que... si no hi ha molta guerra musiquil es una mer da ve lla..... que noooo, una me ra ve lla... de debóooooooooooooooooo.


Apa, bona nit i tapa't

Incís: Colombians simpàtics. Stop. Moltes ganes parlar seu país. Stop. Menjar peix bo. Stop. Musica dolenta. Stop. Gent borratxa balla sola. Stop. Discoteques a l'aire lliure. Stop. Pràctiques carnavalesques en marxa. Stop. Gent simpàtica. Stop. Cambrers amb ganes de parlar amb turistes. Stop. La coca molt present. Stop. Guiris molt presents. Stop. Passat molt present. Stop. Stop a l'Stop. Stop.

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.

- Dios! Lo hemos perdido!

+ Que dius Pere?

- Que no trobo a Judes!

+ Normal! amb la crisi les estan retallant totes!.

Copirraijt: aleix





3 comentaris:

  1. L'Aleix està mooooooolt enganxat a l'APM!! Fins i tot quan dorm es desorina!!
    Anna

    ResponElimina
  2. Mentidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Cacapatubocaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Aleix

    ResponElimina
  3. Noe en tenc el chist de les Ajudes, ¿qui en es Pera?. El de la coca no es St.Joan. Ais! non cumprendu. Será pels putus exercisis de mandibula q hem desorienten totalment. blegblgleg gluf fluc.
    Muas muas i muas

    ResponElimina