21/7/10

Ja som al Paraguai... que.... guay?

Doncs ja som al Paraguai, un país on la sopa es menja amb forquilla i ganivet.

Si si, i on damunt d'un autobús pots comprar un encenedor elèctric per a la cuina, mitjons, gorres, talla-ungles, chipas, bolígrafs, xocolata, fil de cosir, ulleres de sol, antenes per a la ràdio, recanvis del filtre de la cafetera, clauers i tot allò que un ser humà sigui capaç de portar penjar del seu braç dret.

Arribem a Encarnación amb la intenció de passar-hi una setmana fent reportatges i ens trobem amb temperatures de 0 graus, pluja, una habitació d'hotel fosca i amb un escalfador d'aire que fa mes soroll que un arbre que cau sol al mig del bosc sense que ningú l'escolti.

Sort de les ruïnes jesuítiques de Trinidad, on una magnífica guia ens va explicar la pel·lícula “La Misión” però en real (jo no l'he vista, intentem descarregar-la però Internet es leeeeeeeent com una mala cosa).

sopa calenteta per anar a dormir

Total, que davant del "meravellós" paisatge que ens presenta la ciutat decidim marxar cap a la capital, Asunción.

- Que precio tiene el boleto?
+ 45.000 guarianies (uns 7 euros i mig)
- Y cuanto tarda en llegar a Asunción?
+ 5 horas, va parando en todos los lados.
- Hay un micro (autobús) que va directo, no?
+ Si, 60.000 guaranies (uns 10€)
- Y cuanto tarda en llegar a Asunción?
+ 5 horas.
- Tarda lo mismo el directo que este?
+ Si.

No se que dir.... i pugem al bus: ERRROOOORRRRR.

El viatge dura 8 hores en lloc de 5 (averia de motor inclosa en el preu) i anem a parar al Black Cat Hostel, l'única hostel que hi ha en tot Paraguai (un país preparat per al turisme de motxilerus on els hi hagi, si senyor), un hostel on hi ha mantes pero no llençols, i fa fred i la cuina es una merda de planxa metàl·lica elèctrica que triga 2 hores en fer una sopa i la ciutat es fosca i cara i tenim el cul quadrat de la merdabus, i les tendes... tanquen a les 20h!!! On s'es vist que un país explotat pel capitalisme salvatge tanqui les tendes a les 20h... quina vergonya!! Si Wall Street ho veies...

Volem marxar del Paraguai, ara entenem perquè la gent no hi ve. Perquè tenen dos dits de front.

Però l'endemà surt el sol, pugen les temperatures, hi ha vida al carrer, descobrim una ciutat amb mes encant que Santiago de Chile i Buenos Aires i a mes a mes anem al circ i el coneixem per dins, i entrevistem a una mestra que ha estat 15 dies en vaga de fam (aquí els treballadors del McDonald's cobren mes que els mestres) i coneixem un cambrer que te la filla vivint a Palafrugell, i los pajaritos cantan i las nuves se levantan i el hostel te Internet i pots esmorzar tot el que vulguis, i hi ha giris com tu i l'Anna es molt guapa.

Total, que la propera vegada que us trobeu davant d'allò que considereu una meeeeeerda, un consell:

Preneu aire, exhaleu al mateix temps que aneu relaxant tota la musculatura del cos. Conteu fins a 10 i després visualitzeu-vos ballant, escolteu-vos rient i sentiu-vos feliços i contents.

Després obriu els ulls.

Veureu com tot es més maco.

6 comentaris:

  1. ... de bandai!!!
    jeje com he rigut amb l'entrada! Ja me pensave que farieu les maletes (si es que les havieu desfet) i fotieu el camp del Paraguai!

    Vigileu! Anna i Aleix ataquen de nou! Au, disfruteu com sempre...

    Per cert, que gran el nom del Hostel. 'Black Cat Hostel'... peli de terror.... serie B o C...

    Salut!
    Ramon

    ResponElimina
  2. Jo diria de que el hostel es de brome, no de serie


    ja ja ja ja ja


    aleix

    ResponElimina
  3. Ja, ja, conozco a un chico que ha estado en todos los lugares del mundo salvo en Paraguay, y que quiere ir precisamente para comprobar que realmente no merece la pena ir. Me pregunto, existe la guía de la Lonely Planet de Paraguay?

    Pedro.

    ResponElimina
  4. No, no existe. Sólo si te compras la de toda sudamérica.

    Si la editaran creo que harian un folleto o un triptico :)

    Pero que tu amigo venga al Paraguay... en serio es mejor de lo que pueda parecer des de el exterior.

    Un abrazo Pedro

    aleix

    (¿pedro del barco de los canales de la patagonia chilena?)

    ResponElimina
  5. hehehe, ai ai, estas fatal!
    Salut!
    Ramon

    ResponElimina
  6. Hola! Anna y Alex! Soy Nancy Lara de Filadelfia! Hoy recien entre en su blog y que sopresa! No nos olvidaron! Pasamos un tiempo maravilloso con ustedes! Y siempre van a tener un lugar en nuestros corazones! Exitos!

    ResponElimina